Get inspired

To bring online to life by creating the BarberShop Co brand in-store and to create an experience for Kiwi blokes wanting some ‘me time’. This project is a fine example of co-design and truly collaborating with our client who didn’t require the full turn-key solution but required Spaceworks to bring his design ideas and concept to fruition.

Barbershops are becoming increasingly popular internationally and now in New Zealand. We wanted to create something which was funky and unique enough for the hipsters but not alienate everyday Kiwis who want a great shave and some blokey pampering. The Barber Shop experience is an international trend whereby men are now treating themselves to some ‘me time’ – a cut throat shave is an age-old ritual which is now becoming the norm again. Our design had to stand out from the crowd, as well as being masculine and make customers feel like they could ‘escape’ for a while.

A space which exudes a ‘man’s space’, is welcoming and oozes sophistication. Instead of a waiting space consisting of the prescriptive waiting area, a long table with stools encourages customers to flick through magazines, check out BarberShop products displayed under glass cloche bell jars and socialize with other BarberShop customers. Recycled timber from old boats (sourced by the client) used as a wall feature and subway tiles, timber shelving, rustic pendants and moody bricks come together to make for a very cool site indeed.

ClientBarberShop CoLocationAuckland CBD & NorthshoreYear2015Stores5Size40 - 60 m2ServicesStakeholder Meetings & Consultation • Space Planning • Concept Design • Developed Design • Detailed Drawings & Documentation ContractorBuildstrong Construction

Avoid Fomo

Sign up for our newsletter for news and insights and you'll never have to miss out again.

X