When Orewa Optics approached us, they had outgrown their current premises and had acquired the neighbouring tenancy, effectively doubling their space. Being a company that has always had an eye for design, the team at Orewa Optics knew exactly what they wanted, having even engaged extensive research into the customer before we even got there. The only other thing they really needed was guidance and project management. That’s where our design team stepped in.

Building on the foundation that the Orewa Optics team had laid, our design team integrated design principles based on our extensive knowledge of retail experience resulting in a truly beautiful and immersive space. From the outset, the space is incredibly inviting. The use of natural timber flooring, furniture and wall finishes creates an undeniable sense of warmth, including the use of repurposed Rimu behind the counter. A cool grey concrete paint pallet adorns the walls complementing the wood, even enhancing it. Considered use of paint in the brand’s vibrant orange makes a feature of specific areas within the space.

Proudly front and centre to the showroom, stands an Ascot round dining table from SM Interiors, sitting atop a faux rug recessed in the floor made from carpet tiles by Signature Floorcoverings. Overhead, a selection of paper lampshades by May Time truly capture the imagination and flood the space with soft warm light. This project is truly reflective of what happens when a perfect synergy between client and designer is established, and we couldn’t be prouder of the result.

ClientOrewa OpticsLocationOrewa, AucklandYear2017Size150 m2ServicesStakeholder Meetings & Consultation • Site Feasibility • Space Planning • Concept Design • Developed Design • Hard Fit-Out Co-Ordination • Soft Fit-Out Co-Ordination • Tender Review & Analysis • Detailed Drawings & Documentation • Project Management • Furniture SolutionsContractorPractec