Office

Griffins

,

We felt more than privileged being invited to work with one of New Zealand’s oldest and most well renowned companies. In fact, so ingrained is this company in our culture and ‘smoko’ habits that we think you would be pretty hard pressed to find any kiwi household without at least one Griffins bikkie in their cupboards. The Griffins Food Company, the company that blessed us with the humble gingernut which forever improved the ‘cuppa’, has been around for 150 years now and shows no signs of slowing down.

 

Included in this company’s never ceasing innovation and expansion was a complete new head office for their team in Auckland. One of our most comprehensive office project yet, we fully utilised everything we have learned so far to create an incredibly effective office space for the Griffins team and play a part in their ongoing history.

 

With such a big team and the fact, they operate within the food sector, food is obviously of great importance to them. The expansive dining facilities we designed is more than testament to this. With more than enough seating to cater to the whole team and a large beautiful kitchen with all the mod cons, there’s not really a lot you couldn’t prepare on your lunch break.

 

What was truly unique about this office was a hot desking approach to office organisation the Griffins chose to implement. To facilitate this approach, we implemented zoning to create different work conditions that staff that could pick to work within based on their personal preferences. This included active zones, quite zones, breakout rooms, meeting rooms and informal meeting areas. In addition to this, we introduced different desk solutions, including versatile desks that could be both seated and […]

Paperkite

,

Paperkite has to be one of the coolest spaces we have done to date, in fact, we’re a little jealous we don’t have some of the cool features that they thought of!

Paperkite is a highly successful mobile app development company who wanted an office to emulate those of Silicon Valley. However, unlike the likes of the software mega giants, we had to work within a budget. Also front of mind was the make-up of the office staff. With around 20 people, most of which are young computer whiz-kids, the office required a sense of cool and fun. Especially important in an industry where staff retention is paramount. With the space having a flurried past, including it being a nightclub, bar and boutique, it needed an incredible amount of work. The space lacked basic infrastructure, yet, this provided us with the opportunity to build the office from the ground up and do things we haven’t done before.

With all of this front of mind, our designers set to work and created a truly unique office space, something more than capable of making the other kids on the block jealous. Among the office area, break out spaces, meeting rooms and kitchen, we were also tasked with designing terraces for meetings, and more importantly, Friday night drinks. An in-house brewing kit under the seating and use of disco lights, still in place since the nightclub days, were incorporated to fully support this notion.

White walls, light timber flooring and LED lighting really brighten up a space lacking window facings while the ceiling was painted black to detract from the exposed utilities. Innovative cost saving solutions were also made, including the use of MDF for the bespoke tiered seating, breakout seating and meeting room doors. The use of MDF when combined with […]

Little Giant

,

We LOVE this fitout, love, love love it! A fine example of a beautiful collaboration between our design team and a client who has impeccable taste and flair.

Little Giants are leading the charge in New Zealand with their innovative and strategic website design. The office is oozing serious cool factor and their staff are creative and IT genius’s, so the workspace needed to reflect their unique brand personality.

The building set in High Street, Auckland CBD is an incredible heritage build. Set across two floors, we were tasked with helping to design the kitchen, meeting rooms and hang out zone.

With all the intricacies of an older build, this fit out wasn’t simple but the outcome is magnificent and simply breathtaking.
The kitchen has become an area whereby staff can hang, collaborate and have informal meetings. A ping pong table is a permanent fixture providing staff with a time-out activity. The meeting rooms add drama to the space with full floor to ceiling glazing and bursts of powerful black.

The space at the bottom of the stairs is clever in design. An awkward shape, beanbags and a striking pendant has been fitted to make the most of an area that most people would oversee.

We love how this design has been true to the client’s personality. Its employees look very much the part and almost looks like home away from home for most of them.

General Mills

,

General Mills is a global company with a presence in over 100 countries and net sales of $17.6 billion in 2015. So yes, they’re kind of a big deal. Just think Betty Crocker, Latina, Nature Valley and Old El Paso and you’re headed in the right direction.

General Mills, NZ are very much an international business that behave locally and taking care of their employees is as important as their brands. The move to a newly designed office that reflects their brand values and inspires their employees was integral to the brief.

The office design trend to move away from a formal reception was well and truly embraced by General Mills and rather than an uptight reception area, guests and employees enter into a lounge-y (yet corporate) zone for guests and this opens up to the most magnificent kitchen. The area almost feels like you’ve ‘come home’, doubles as an entertaining area and is also a genius introduction to a foodie global heavyweight.

The General Mills values are installed on the wall and assimilate an art installation and a deep, rich red screen that separates the kitchen from the office also looks like a piece of art. This all flows into a work space that encourages collaboration and creativity. An outdoor courtyard is also very much a part of the design and an indoor – outdoor flow is the result.

Banquets, bright bursts of colour, greenery, over-sized images of mouth-watering food and break-out areas make for an inspiring and energizing space to work in.

Stephen Hunter Law Office

,

Legal offices are no longer the stuffy, conservative, hoity toity spaces that we’ve been accustomed to. Lawyers are seeing the light and pushing the boat out, some with uber funky workspaces.
Stephen Hunter’s office, is no exception here with a masculine, sophisticated palette and high-end furniture, finishes and quality materials. Stephen’s main desk is a bespoke design by our team here at Spaceworks with oak wood finish and powerful black trestle legs and an in-built stand up desk with a Caesar Stone (marble look) finish. The stand-up desk is ingeniously discreet and houses a laptop and retro-looking radio/sound system.
Brass detailing inserted into the joinery oozes elegance and a touch of masculinity, whilst creating a juxtaposition with the strong black cupboards and shelving. Recessed strip lighting built in to the shelving gives a nod to it being a display unit. The filing cupboards are lockable with a full-height cupboard at the end to store Stephen’s robes and a Tim Weber mirror.
The feature light and coffee table are by Simon James and cow hide occasional chair from Harrows, with the material being sourced by Vivid. The electric blue chair is also from Harrows and Task Chair is voted in the top five in the world and designed by Workscape.
A photo wall and brass hanging plants were installed to bring to life the personality of the space.
 

Lysaght (GRIDAKL)

,

Innovation is at the very core of the Lysaght building which is host to some of New Zealand’s most talented up-and-coming entrepreneurs whom are given the opportunity to work in a space with like-minded people.

The international trend of innovators and visionaries coming out of the woodwork and sharing, collaborating and imparting knowledge by working in a shared space is growing momentum across the world. This philosophy of bringing great minds together is recognised by councils across the globe as one of the most effective methods of gathering an eco-system of greatness.

Innovation precincts are being built in all our major cities and comes as no surprise when New Zealand is a breeding ground for new biz people.

I admire entrepreneurs, being one myself and bow down to those whom have the gusto and determination to go out and venture out on their own. Our office design team at Spaceworks relish in creating inspiring shared work spaces and have a few feathers to our cap with Icehouse completed last year, Biz Dojo and now GridAkl.

The GridAkl located in Wynyard Quarter housed in the regenerated Lysaght building was driven by ATEED and shared-space entrepreneurs Biz Dojo. Engaged as the interior designers and fit out company, Spaceworks worked alongside a bevy of stakeholders to complete an outstanding result.

Warren and Mahoney carried out a skillful base build renovation, retaining much of its original street presence and raw finishes within. Our Spaceworks designers had to design for consistent and constant fluctuations in staff levels and types of people which meant a huge array of desk and meeting options which range from quiet pods and lightweight hot-desks.

The ground floor is a public café and event space. Open, industrial and so incredibly fitting […]

IANZ

,

An insurance office can often lack flair, personality and finesse….however please welcome the new IANZ office to the team of seriously chic office spaces in New Zealand.

Brimming with sophistication the new IANZ office is a merging of warehouse chic and stylish workspaces.

The Spaceworks office design team was briefed to split the floor plan into two separate offices with the central area being the welcome zone to the offices. Looking for a modern and cool reception area, the design team separated the two offices with two glass doors. The central part has joinery niches coded in Metalier finishes and the entryway is aptly completed with a warehouse framed glass partitioning system with Metalier gold handles. Seriously divine!

The smaller meeting room has a timber frame detail that matches the reception joinery and which creates a real synergy between spaces.

The kitchen is a mesh of industrial and simply beautiful finishes. Industrial stools add real character into the space and the pressed metal panel at the front of the bench creates drama and interest. The marble/stone top is the perfect marriage of character and simplicity. Rusty pendants hang seamlessly over the kitchen island and the office space is separated with a plywood slat panel walls.

All the kitchen joinery matches the black framing in the entranceway and completes the incredible office which belongs to a stunning new building in Parnell.

James Crisp

,

This 800 m2 office required the utmost in precision, accuracy and digging deep into the finer detail. This is the kind of office work we relish because it requires strategic design and foresight meshed with creativity and originality.

James Crisp is one of New Zealand’s most celebrated family-owned foodie businesses. In fact they’ve just celebrated their 100 years in business. So, you can imagine the heritage and legacy which needed to be encapsulated into the design of the office.

The office design and every tiny detail was chosen specifically so that their brand and heritage was represented with subtleness and with finesse. This was achieved by:

Timeless, sophisticated materials such as marble, timber, concrete and copper used throughout the space
An original Persian rug adds a burst of rich colour and culture
Recycled timber in the reception and meeting room as ceiling and wall features
Classic, yet urban-esk furniture pieces which will stand the test of time
An original Siemen’s clock to give a nod to James Crisp’s history
Reupholstered original chairs in modern fabric

The new office is incredibly polished and elegant and will be the proud home of James Crisp for many years to come. It is the perfect juxtaposition of old and new and the amalgamation of high quality fixtures and finishes.

The office layout has also had a transformation. Moving away from the very traditional office, whereby 70% of the employees had their own office it is now a modern, activity-based open plan office. To ensure staff were happy and settled with the new space and layout, Spaceworks were engaged to conduct a degree of workplace strategy achieved by staff questionnaires (highlighting important information/data) for the layout plan and updating staff and stakeholders with 3D visual and site visits throughout […]

Chanel

,

The Spaceworks office design team were unsurprisingly tickled pink when asked to design and fitout Chanel’s Auckland office in one of the city’s most reputable waterfront locations.

A boutique space, the office doubles as a training facility for the new Chanel flagship store, opening up in Britomart sometime this year. As one of the world’s most luxurious heavyweight fashion houses, it comes as no surprise the office interior needed to reflect and ooze the Chanel brand. This was achieved by infusing the space with high gloss black and white, sophisticated and timeless fixtures and fittings and Chanel product.

Office furniture was supplied by Crestline which included one large white table that can be pulled away to facilitate breakout groups and can be folded up and packed away if required. The black office chairs can also be stacked to assist with storage. The entrance furniture is brimming with Chanel character with a high gloss white coffee table and luxurious black chairs, upholstered in a plush, velvet-esk fabric.

Storage is no problem with long white high gloss credenza units and which are used for merchandising. The product placement is meticulous and representative of how you would see it in the store.

The pièce de résistance (excuse my French) is the light box which is the main feature in the entrance as soon as you walk through the high gloss double black doors. A grandiose size, it changes out Chanel images to reflect the current marketing campaign du jour.

Spaceworks

,

Here we are – in a new space and what better way to test what we do by testing ourselves and designing a brand new office for our ever growing team.

The Mind Lab Christchurch

,

The Mind Lab is spearheading the importance of educating teachers on how to teach technology in the classroom.  Mind Lab Christchurch is the fourth of many to be rolled out across the nation and is a truly innovative and pioneering learning centre at the heart of the city.

House of Travel Head Office in Christchurch

,

The House of Travel head office is playful, colourful and creative yet retains a sophistication and seriousness about what they do best and that is, the business of travel.

My Food Bag

,

We love My Food Bag as much as the 1000s of Kiwis and Aussies out there. It’s a real kiwi success story and the Spaceworks office team were honoured to be engaged to design a new office for this burgeoning business.

Frucor

It can be hard to build comradeship and a strong company culture when you have staff spread out over four wings and two floors, like Frucor does. To bring together a big team in a big space, you need a hub where people will congregate and communicate. For some companies it’s a kitchen, for Frucor it’s their café.

When planning the 130sqm space in Manakau, we knew to make the kitchen and eating area large enough to facilitate the numbers of people using the space throughout the day. And it needed to flow well to avoid congestion and queues, particularly during the lunch rush.

We put down timber flooring, built an entirely new kitchen in a different location, clad walls with timber and concealed recycling bins (it’s nice to recycle but they don’t need to stick out!)

To give the café a fun, summery vibe we added a huge image of the beach and pops of colour which reinforce the company values and brand of Frucor.

The space is filled with different types of seating: stools at the island, booths along the wall, tables and chairs, bean bags and relaxed couch seating, to cater to everyone’s individual preferences.

The final result exceeded everyone’s expectations. We hear staff are using this space to collaborate, hang out and work – and eat lunch, of course.

Our involvement included space planning, construction documentation, council consent, joinery and hard fit-out coordination.

After designing their café, Frucor asked us to give them a reception that would pack a punch, which is exactly what we delivered. We decked it out in their corporate colours, meshed with a kiwiana theme, which is what they’ll take through the rest of the Frucor building.

We hid the utilities and mail center […]

Assa Abloy

,

Assa Abloy is a global leader in door opening and locking solutions. Located on the North Shore their premise occupies a factory, offices and meeting spaces.

The brief was to rejuvenate the reception and meeting rooms, so the sales reps could bring current and prospective clients to the offices and showcase Assa Abloy’s product range at its finest.

Universal Pictures Music

,

Completed last year, this office was transformed into a little nugget of gold on a budget.

The project entailed re-designing and fitting out a heritage building in Auckland. Universal Pictures office space needed to be downstairs and Music upstairs but with facilities joining them and unifying the business

The Icehouse

,

The Icehouse office space is designed specifically for entrepreneurs to co-work, collaborate and be the ‘space’ to generate ideas with like-minded people.

Superior Personnel

Superior Personnel

Avoid FOMO.

Sign up for our emails and you’ll
never miss out again.


Subscribe!